Dyrefagarbeider
Hva går kurset ut på?
Velkommen til vårt eksamensforberedende kurs – en unik mulighet for de som ønsker å bli dyrefagarbeidere og sette sitt preg på et felt som fortsatt er i vekst i Norge. Med fagbrevet som mål, ønsker vi å bane vei for en ny generasjon dyktige fagpersoner innen dyreomsorg og -behandling. I samarbeid mellom Dyrefag AS, en sammenslutning av Dyreatferdssenteret og Fjellanger Hundesenter, kombinerer vi årelang bransjeerfaring med dedikert opplæring for å gjøre veien til fagbrevet så smidig som mulig. Bli med oss og vær med på å forme fremtiden for dyreomsorg i Norge!
Kurset er laget for å hjelpe kommende dyrefagarbeidere med å få det lille ekstra av teoretisk kunnskap. Når man tar fagbrev som privatist må man opp til en teoretisk prøve før selve fagprøven. Vårt kurs hjelper deg med å bli klar til denne prøven.
Kurset er laget for å hjelpe kommende dyrefagarbeidere med å få det lille ekstra av teoretisk kunnskap. Når man tar fagbrev som privatist må man opp til en teoretisk prøve før selve fagprøven. Vårt kurs hjelper deg med å bli klar til denne prøven.
Hva inneholder kurset?
Videoleksjoner er ferdig innspilte forelesninger og de utgjør pensumet for kurset. De er delt opp i 4 bulker med med opp til 12 forelesninger i hver. Bulkene blir lagt ut med 1-3 måneders mellomrom; første bulk er tilgjengelig ved oppstart søndag 1. september.
Litteraturlister er anbefalt lesestoff for å støtte læringen og forståelse for viktige tema.
- teoretiske oppgaver (skriftlig på PC)
- tentamen (desember)
Det er viktig at deltakeren lager seg en plan for hvordan de skal jobbe med oppgavene fram til innleveringsfristen (innen 1. april).
Disse er obligatoriske dersom man ønsker å ta eksamen.
Q&A (questions and answers) er webinar via MS Teams hvor vi møtes for å snakke og diskutere om tema i pensum og muligheten for deltakere til å stille spørsmål.
Kompetente interne og eksterne forelesere. Les mer om oss og våre gjesteforelesere her.
Pensum
- læringsteori
- viktige fagbegrep
- atferdsanalyse
- atferdsmodifisering-prinsipper
- hvordan skrive enkel treningsplan
- domestiseringsprosessen
- utvikling av hunderaser
- utviklingsperioder
- avl og oppdrett
- språk
- relasjon mellom dyr og mennesker
- stell
- ernæring
- treningsfysiologi
- førstehjelp
- sykdomslære
- stressbiologi
- frykt-fri håndtering
- kundebehandling
- kartlegging
- veiledning
- vite når en henviser til andre faggrupper
- observasjon og systematikk
- dyrevelferd
- lover og regelverk
- arbeidslivet
- seleksjon og salg av dyr
- entrenprenørskap
- Mattilsynet (foredrag)