Atferdsmedisin trinn 1 - hund og katt
Hvem kan delta? Kurset er for de som jobber med emosjonelle problemer hos hund og katt på jevnlig basis, f.eks som en profesjonell hundetrener eller de som har det som fritidsgeskjeftigelse, de som jobber med å redde ville katter, eller omplasseringsdyr generelt. Er du dyrepleier eller veterinærassistent og ønsker å utvide kunnskap slik at du kan starte en videreutdanning innen atferd, så er dette kanskje et første kurs i en rekke. Vi i Dyreatferdssenteret er opptatt av at det er utdannete atferdskonsulenter som skal jobbe med alvorlige emosjoner, men kanskje du er en av dem som vurderer å ta steget opp til å gjøre denne utdannelsen? Ta kontakt på mail til gry@dyreatferd.no om du er usikker på om din forkunnskap vil holde.
Hva lærer du og hvilke tema ser vi på?
Webinar 1
Dette webinaret gir den første introduksjon til atferdsmedisin og forklarer den vitenskapelige tenkningen innen feltet og hva som er forskjell på treningslære og atferdsmedisin. Vi ser på emosjoner med Panksepps øyne, og forklarer vaskmodellene til Sarah Heath. Vi ser på hvordan atferdsanalyse er viktig i atferdsmedisinen og forklarer constructional approach som en videreutvikling av dette. Vi avslutter med en etisk refleksjon over atferdsmedisin idag og hvorfor vi er kommet til dette punktet i en verden anno 2024.
Webinar 2
Dette webinaret vil omhandle veterinærens og atferdskonsulentens jobb ved et atferdskasus, fra første telefon til ferdig løst problem. Kartlegging, sjekke ut medisinske årsåker til atferdsproblemet, planlegge trening og øvelser for den individuelle familien. Holde motivasjonen og fokuset over tid. I tillegg går vi inn på temaet stress, og hvordan det påvirker atferd.
Webinar 3
Hvordan virker hjernen? Det er fokuset for dette webinaret og vi skal ta for oss begrep som aksjonspotensial, reseptorer, nevrotransmittere, de forskjellige delene av hjernen og dens funksjoner. Hvilke nevrotransmittere har vi og hvor finner vi dem?
Webinar 4
Dette webinaret går dypere inn i materien av nevrotransmittere og forklarer mer i detalj og i praksis hvordan de virker i grupper av medisiner og i nevromodulerende kosttilskudd. Vi ser også på feromoners funksjon og virkemåte
Webinar 5
Webinar 6
Møt vårt team
Gry Eskeland
Annen faglig bakgrunn: videreutdannet seg med kurs i ESAVS, konferanser som Clickerexpos, og IAHAIO, holdt foredrag for dyrepleiere, veterinærer, hunde- og katteeiere, hatt poster og foredrag ved ESVCE sin europeiske konferanse. I tillegg har hun jobbet med egne hunder innen agility og nosework. Hun har instruktørkurs fra Canis, kurs innen Do as I do, og initierte NMBU kursserien for atferdskonsulenter på Ås. Hun bor i Moss og har hatt hunder helt siden starten. Erfaring med små og store hunderaser, og korte perioder med katt i huset også.
Britt Janne Karlsen
Annen faglig bakgrunn: Kommunikasjon, forebyggende miljøarbeid for barn og unge, og pedagogikk. Hundeinstruktørutdanning, kurs og seminar gjennom Fjellanger Hundesenter siden 2002. Britt Janne har jobbet som lærer i hundefag ved videregående skole i 9 år. Arbeidserfaring ellers: Hundefører med narkotikahund i tolletaten, og 5 års trening av sel og sjøløver og flere andre arter ved Akvariet i Bergen. Britt Janne startet Dyreatferdssenteret avdeling Bergen og omegn i 2020. Titt gjerne innom nettsiden dyreatferd-bergen.no