Atferdsmedisin Trinn 1 - hund og katt
- Tilgang til en lukket Facebook gruppe der du kan stille spørsmål
- Kontakt med de andre deltakerne, nettverksbygging
- Selvstudium, studer nettforelesningene når du har tid
- Interaktive kvelder
- Foregår på norsk, og tar for seg norske forhold
- Oppdatert vitenskapelig kunnskap
Forelesningene vil være tilgjengelig i 12 uker, og vi vil ha faste møtepunkter for oppsamlingsspørsmål gjennom perioden. Kurset er en del av en kursserie på 3, og melder du deg på alle 3 kursene samtidig får du rabatt.
Hva lærer du og hvilke tema ser vi på?
Tema 1-Introduksjon
I dette temaet får du en første introduksjon til atferdsmedisin og forklaring på den vitenskapelige tenkningen innen feltet og hva som er forskjell på treningslære og atferdsmedisin. Vi ser på emosjoner med Panksepps øyne, og forklarer vaskmodellene til Sarah Heath. Vi ser på hvordan atferdsanalyse er viktig i atferdsmedisinen og forklarer constructional approach som en videreutvikling av dette. Vi avslutter med en etisk refleksjon over atferdsmedisin idag og hvorfor vi er kommet til dette punktet i en verden anno 2024.
Tema 2-Hverdagen som atferdskonsulent
I dette temaet vil du få et innblikk i hvordan jeg som veterinær og atferdskonsulent jobber ved et atferdskasus, fra første telefon til ferdig løst problem. Kartlegging, sjekke ut medisinske årsaker til atferdsproblemet, planlegge trening og øvelser for den individuelle familien. Holde motivasjonen og fokuset over tid.
Tema 3-Hvordan virker hjernen?
Hvordan virker hjernen? I dette temaet snakker vi om stress og hva som skjer i hjernen. Flere begrep blir forklart, slik som aksjonspotensial, reseptorer, nevrotransmittere, de forskjellige delene av hjernen og dens funksjoner. Hvilke nevrotransmittere har vi og hvor finner vi dem?
Tema 4-Nevrotransmittere
Tema 5-Hormoner og atferd
Tema 6-Teamarbeid
Tema 7-Oppsummering
NETTSAMLING: KL 20.00-21.30
Ofte stilte spørsmål
Er du deltaker på atferdsserien ved NMBU? Hvorfor ta dette kurset selvom du er student:
Hva betyr "selvstudium"?
Hvem er foreleserne?
Møt vårt team
Gry Eskeland
Annen faglig bakgrunn: videreutdannet seg med kurs i ESAVS, konferanser som Clickerexpos, og IAHAIO, holdt foredrag for dyrepleiere, veterinærer, hunde- og katteeiere, hatt poster og foredrag ved ESVCE sin europeiske konferanse. I tillegg har hun jobbet med egne hunder innen agility og nosework. Hun har instruktørkurs fra Canis, kurs innen Do as I do, og initierte NMBU kursserien for atferdskonsulenter på Ås. Hun bor i Moss og har hatt hunder helt siden starten. Erfaring med små og store hunderaser, og korte perioder med katt i huset også.
Britt Janne Karlsen
Annen faglig bakgrunn: Kommunikasjon, forebyggende miljøarbeid for barn og unge, og pedagogikk. Hundeinstruktørutdanning, kurs og seminar gjennom Fjellanger Hundesenter siden 2002. Britt Janne har jobbet som lærer i hundefag ved videregående skole i 9 år. Arbeidserfaring ellers: Hundefører med narkotikahund i tolletaten, og 5 års trening av sel og sjøløver og flere andre arter ved Akvariet i Bergen.